علیرضا شالبافی، کارشناس فولادی در خصوص محدودیتهای انرژی در صنعت فولاد مطرح کرد: ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان محسوب میشود و در سالهای اخیر، همواره در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد قرار داشته است. اگر محدودیتهای انرژی وجود نداشت، احتمالاً ایران میتوانست به رتبههای بالاتری در این جدول دست یابد؛ چرا که منابع معدنی و نیروی کار مناسب برای افزایش تولید در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین مسئله برنامهریزی محدودیت گاز باید با شرکتهای مرتبط با تأمین انرژی هماهنگ شود. معمولاً در دورههای سرما یا اوج مصرف انرژی، زمانهای محدودیت از قبل اعلام میشود و بسیاری از شرکتهای فولادی برنامههای جایگزین برای مدیریت مصرف انرژی در این دورهها دارند.
کارشناس فولادی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: انتخابات آمریکا به ویژه در زمینه سیاستهای اقتصادی و تحریمها، بر بازار محصولات فولادی ایران تأثیرگذار است. اگر سیاستهای تحریمی شدت یابد، احتمالاً محدودیتهای بیشتری بر صادرات فولاد ایران اعمال شود؛ اما در صورت کاهش تحریمها، فرصتهای صادراتی جدیدی برای ایران به وجود خواهد آمد.
شالبافی افزود: اگر کاندیدی که حامی سیاستهای سختگیرانه علیه ایران باشد، انتخاب شود، احتمالاً محدودیتهای بیشتری در حوزه تجارت و صادرات فولاد به وجود خواهد آمد. از طرفی، در صورتی که سیاستمداری با رویکرد ملایمتر انتخاب شود، ممکن است فرصتهای اقتصادی جدیدی در حوزه فولاد برای ایران فراهم شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین رویکرد دولت ایران در مقابله با روی کار آمدن ترامپ، در گذشته مبتنی بر تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به صادرات بود. به نظر میرسد در صورت تکرار چنین شرایطی، دولت به دنبال تقویت سیاستهای مقاومتی و کاهش آسیبپذیری اقتصاد کشور در برابر تحریمهای احتمالی باشد.