حرکت فولاد مبارکه بر مدار صعود

شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در ایران و خاورمیانه است. این شرکت محصولات فولادی و آهن آلات متنوعی از جمله ورق‌های گرم، سرد، گالوانیزه و رنگی تولید می‌کند که در صنایع خودروسازی، ساختمان، لوازم‌خانگی، نفت و گاز و پتروشیمی به کار می‌روند.

ورق‌های گرم، سرد و گالوانیزه از مهم‌ترین تولیدات فولاد مبارکه هستند. ورق گرم در صنایع خودروسازی، تولید لوله، کشتی‌سازی و ساخت‌وساز استفاده می‌شود. ورق سرد در خودروسازی و لوازم‌خانگی به دلیل کیفیت بالا و استحکام مناسب محبوبیت دارد. همچنین، ورق‌ گالوانیزه به دلیل پوشش محافظتی در صنایع ساختمانی، پوشش سقف‌ها و تولید لوازم‌خانگی کاربرد دارد.

با ظرفیت تولید بالا و فنّاوری پیشرفته، فولاد مبارکه یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تأمین‌کنندگان فولاد در منطقه است و نقشی اساسی در تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات فولادی دارد.

از دستاوردها و تأثیرات فولاد مبارکه در صنعت ایران می‌توان به تأمین نیاز داخلی اشاره کرد که با تولید حجم قابل‌توجهی از محصولات فولادی، فولاد مبارکه توانسته نیاز صنایع داخلی ایران را تا حد زیادی برطرف کند و وابستگی به واردات فولاد را کاهش دهد.

از دیگر تأثیراتی که فولاد مبارکه بر صنعت می‌گذارد مربوط به بخش صادرات و ارزآوری است. این شرکت بخشی از تولیدات خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کند و این امر به‌عنوان منبعی برای ارزآوری و تقویت اقتصاد کشور عمل می‌کند. فولاد مبارکه همواره در حال گسترش ظرفیت تولید و اجرای پروژه‌های جدید برای افزایش بهره‌وری است که این باعث بهبود کیفیت محصولات و افزایش میزان تولید می‌شود.

میزان تحقق ظرفیت تولید

با توجه به دسترسی به مواد اولیه و مدیریت مناسب، فولاد مبارکه در سال‌های اخیر توانسته است تقریباً به ظرفیت اسمی خود نزدیک شود و در برخی سال‌ها، تولید واقعی آن به بیش از 7 میلیون تن فولاد خام رسیده است. عملکرد این شرکت معمولاً تحت تأثیر عواملی مانند نوسانات اقتصادی، مشکلات تأمین انرژی (به‌ویژه در فصل تابستان به دلیل کمبود برق) و تحریم‌ها قرار می‌گیرد؛ اما بااین‌حال، فولاد مبارکه با بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش بهره‌وری توانسته به تولید نزدیک به ظرفیت اسمی خود دست یابد.

 

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان

 

در گزارش 6 ماهه فولاد مبارکه چه اتفاقی افتاد؟

اکنون با توجه به این توضیحات می‌خواهیم نگاهی به عملکرد صورت‌های مالی میاندوره‌ای 6 ماهه این شرکت فولادی در پایان نیمه نخست سال جاری داشته باشیم. شرکت فولاد مبارکه اصفهان در پایان شهریورماه سال 1403 میزان درآمد عملیاتی که از فروش محصولات شناسایی کرد برابر با مبلغ 144 همت است. این میزان درآمدزایی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد 17 درصد افزایش پیداکرده است.

 

روند درآمد عملیاتی فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماه نخست سال 1403
روند درآمد عملیاتی فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماه نخست سال 1403

 

این مبلغ از فروش محصولات در بازارهای داخل کشور و صادراتی به‌دست‌آمده است. تمرکز فولاد مبارکه اصفهان در بحث درآمدزایی مربوط به بازار داخل کشور است که در نیمه نخست سال 1403، 95 درصد از درآمدزایی این شرکت را تشکیل داده است.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این بازه زمانی 6 ماهه، مقدار فروش محصولات خود را 4 میلیون و 442 هزارتن به سهامداران اعلام کرده است که تاکنون توانست 50.50 درصد از کل مقدار فروش سال مالی گذشته خود را پوشش دهد. بیشترین مقدار فروش محصول فولاد مبارکه مربوط به محصولات گرم (بازار داخلی) با 2 میلیون و 704 هزارتن است.

 

روند مقدار فروش و تولیدات شرکت فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماه ابتدایی سال های اخیر
روند مقدار فروش و تولیدات شرکت فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماه ابتدایی سال های اخیر

 

همچنین گفتنی است که این شرکت فولادی در نیمه نخست سال جاری موفق به تولید 4 میلیون و 501 هزارتن از سبد محصولات خود شده است. از این موضوع می‌توان دریافت که بازار فروش این شرکت موفق عمل می‌کند و توانسته است تا 98.68 درصد از تولیدات خود را به فروش برساند.

مسیر سود سازی فولاد مبارکه اصفهان تثبیت شد

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در انتهای شهریورماه سال 1403 میزان سود خالص خود را در سامانه کدال 56 هزار و 563 میلیارد تومان به ثبت رسانده است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد 15 درصدی را به ارمغان آورده است. همچنین این شرکت فولادی در ازای هر سهم خود 524 ریال سود شناسایی کرد. گفتنی است که حاشیه سود خالص فولاد مبارکه اصفهان در نیمه نخست برابر با 39.12 درصد است.

به‌طورکلی، فولاد مبارکه اصفهان یکی از کلیدی‌ترین بازیگران در توسعه زیرساخت‌های صنعتی ایران محسوب می‌شود و تأثیرات مثبت زیادی در حوزه اقتصادی و صنعتی کشور دارد. فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه، به‌طور مداوم تلاش کرده تا به این ظرفیت اسمی نزدیک شود و در برخی سال‌ها حتی از این ظرفیت عبور کند.

همان‌طور که در نمودار فوق ملاحظه می‌کنید روند قیمتی فولاد مبارکه در سال جاری چندین بار کف قیمتی خود را ازدست‌داده و مشاهده می‌کنیم که زمانی که سهم می‌خواهد جانی دوباره بگیرد با یک چالش روبه‌رو می‌شود و بار دیگر با ریزش همراه می‌شود. آخرین قیمتی که برای هر سهم فولاد مبارکه در تاریخ 28 شهریورماه 1403 به ثبت رسید برابر با 4177 ریال بوده است.