وحید یعقوبی درباره نرخ برق صنایع فولادی، گفت: در نیمه مهرماه امسال به صنایع فولادی افزایش بهای برق ابلاغ شد، این در حالی است که سال گذشته نیز افزایش نرخ برق صنایع فولادی در اواخر سال یعنی بهمن ماه ابلاغ شد.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان صنایع فولاد ایران بیان داشت: اگرچه افزایش نرخ برق برای سال جدید در نیمه دوم سال به صنایع ابلاغ شده است اما این افزایش نرخ از ابتدای سال اعمال میشود و صنایع مکلف به پرداخت افزایش نرخ از اول سال هستند.
یعقوبی اظهار داشت: سال گذشته نیز که در بهمن ماه افزایش نرخ برق به صنایع فولادی ابلاغ شد از ابتدای سال این نرخ اعمال شد.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان صنایع فولاد ایران اظهار داشت: این وضعیت در حالی است که تولید کننده از ابتدای امسال کالاهای تولیدی خود را با قیمت قطعی فروخته و در صورت صادرات، کالای صادراتی را با قیمت قطعی صادر کرده است.
وی افزود: در این شرایط تولیدکننده با این مشکل مواجه میشود که افزایش قیمت برق را چگونه در صورتهای مالی و گزارشها اعمال کند.
یعقوبی اظهار داشت: همچنین باید پرسید که حق و حقوق سهامداری که براساس فرضیات قبلی سهام یکی از شرکتهای فولادی را از بورس اوراق بهادار خریداری کرده است چه میشود؟
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان صنایع فولادی اظهار داشت:همانطور که اشاره کردم سال گذشته افزایش قیمت برق به صنایع فولادی از بهمن ماه اعلام شد اما اعمال آن از ابتدای سال صورت گرفت و با وجود پیگیریها، مصوبه افزایش قیمت برق ابطال نشد اما در نهایت شرکت توانیر اعلام کرد که بهای برق را شرکتها میتوانند در اقساط دو ساله پرداخت کنند.
افزایش ۱۰ برابری نرخ برق از سال ۹۹ تاکنون
وی با تاکید بر اینکه هر گونه افزایش بهای برق باید از ابتدای سال به صنایع اعلام شود، گفت: این اقدمات تمام معادلات تولید و بازار از جمله بازار فولاد و سرمایه را بهم میریزد.
یعقوبی بیان داشت: از سال ۹۹ تاکنون نرخ برق صنایع فولادی ده برابر، نرخ گاز ۱۳ برابر و نرخ آب ۳۰ برابر شده است.
وی افزود: صنعت فولاد ۱۶ درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهد اما حاشیه سود شرکتهای فولادی در بازار سرمایه به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد اظهار داشت: پیش از این نرخ جدید برق هر سال از اوایل اردیبهشت اعلام میشد و تولیدکنندگان تکلیف خود را در این خصوص از همان ابتدای سال می دانستند.